III SPOTKANIE GRUPY

KLUB MIŁOŚNIKÓW PIZZY

17-18 październik 2020 r.
Górki Wielkie

Wspaniali Instruktorzy

Andrea Gancio

Andrea to właściciel i artysta połączeń smakowych w jedynej w Polsce certyfikowanej Pinserii Mąka i Woda. Odpowiednia równowaga trzech rodzajów mąk oraz wysoka hydratacja sprawia, że Pinsa to wyjątkowo lekkostrawny wypiek.

Godzina wystąpienia:

– 14:00 – 16:00 (sobota 17.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Pinsa alla Romana
– Wyrabianie ciasta o hydracji 80%
– formowanie i wypiek Pinsy
– dobór składników

Domenico Galasso

„Jako włoski szef kuchni stawiam na najwyższą jakość oznaczającą się naturalnością i świeżością. W kuchni włoskiej nie idę na ustępstwa względem jakości składników, dodatków czy produktów.” 

Godzina wystąpienia:

– 10:00 – 12:00 (niedziela 18.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Pizza Napoletana
– Wyrabianie ciasta
– Formowanie pizzy
– Wypiek
– Degustacja

Domenico Galasso

„Jako włoski szef kuchni stawiam na najwyższą jakość oznaczającą się naturalnością i świeżością. W kuchni włoskiej nie idę na ustępstwa względem jakości składników, dodatków czy produktów.” 

Godzina wystąpienia:

– 10:00 – 12:00 (niedziela 18.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Pizza Napoletana
– Wyrabianie ciasta
– Formowanie pizzy
– Wypiek
– Degustacja

Pizza Dixit

Giuseppe A. D’Angelo jest autorem bloga Pizza DIXIT poświęconego rozpowszechnianiu kultury pizzy neapolitańskiej, która staje się coraz bardziej popularna w Europie i na świecie.

Godzina wystąpienia:

– 10:15 – 11:00 (sobota, 17.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Historia podróży po świecie w poszukiwaniu pizzy Napoletany

Filip Borowski

Ananas na pizzy? Nie ma problemu, jeśli się go dobrze wkomponuje. Znakomite ciasto stanowi znakomity nośnik dla nawet najbardziej niespodziewanych kompozycji smakowych i wizualnych, więc po co się ograniczać?

Godzina wystąpienia:

– 16:00 – 17:00 (sobota 17.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Skąd czerpać inspiracje na kompozycje
– Popularne składniki w niepopularnych połączeniach
– Praktyczne przykłady i wypiek

Filip Borowski

Ananas na pizzy? Nie ma problemu, jeśli się go dobrze wkomponuje. Znakomite ciasto stanowi znakomity nośnik dla nawet najbardziej niespodziewanych kompozycji smakowych i wizualnych, więc po co się ograniczać?

Godzina wystąpienia:

– 16:00 – 17:00 (sobota 17.10.2020)

Tematy wystąpienia:

– Skąd czerpać inspiracje na kompozycje
– Popularne składniki w niepopularnych połączeniach
– Praktyczne przykłady i wypiek

Zaplanowaliśmy Wyjątkowe Atrakcje

ZAPRASZAMY NA III SPOTKANIE GRUPY KMP

ZOBACZ PLAN SPOTKANIA

Zaplanowaliśmy Wyjątkowe Atrakcje

ZAPRASZAMY NA
III SPOTKANIE GRUPY KMP

ZOBACZ PLAN SPOTKANIA

Historyczne Miejsce

Spotkanie odbędzie się Schronisku Młodzieżowym KOSS, w pieczołowicie odrestaurowanych dworskich budynkach przy zabytkowych murach 300 letniego dworu, w których w 2010 roku Fundacja im. Zofii Kossak utworzyła Centrum Kultury i Sztuki „Dwór Kossaków”.

Schronisko znajduje się w Górkach Wielkich (gmina Brenna), spokojnej podbeskidzkiej wsi, u wylotu urokliwej doliny Brennicy, górskiej rzeki pełnej pstrągów, miejsc do kąpieli i opalania się.

Cena Zawiera

  • 2 noclegi (pokoje 2, 3, 4, 5, 7 osobowe z łazienką)
  • wyżywienie (śniadanie oraz obiad)
  • warsztaty z wypieku Pinsy alla Romana prowadzone przez Andrea Gancio
  • warsztaty z wypieku Napoletany prowadzone przez Domenico Galasso z pizzerii Casa Mia
  • ciekawe historie o podróżach w poszukiwaniu Pizzy Napoletany przez Pizza Dixit
  • nietypowe połączenia składników – Filip Borowski
  • wspólne przygotowanie ciasta i formowanie kulek
  • wymiana wiedzy oraz doświadczenia (pytania oraz modyfikacja pieców)
  • maseczki dla każdego uczestnika
  • rękawiczki jednorazowe dla każdego uczestnika
  • płyny dezynfekujące na terenie spotkania

Cena Biletu
400 zł

UWAGA!!!

Zanim zdecydujesz się na uczestnictwo w spotkaniu zapoznaj się z poniższymi plikami.