III SPOTKANIE GRUPY
KLUB MIŁOŚNIKÓW PIZZY
17-18 październik 2020 r.
Górki Wielkie
Wspaniali Instruktorzy
Andrea Gancio
Andrea to właściciel i artysta połączeń smakowych w jedynej w Polsce certyfikowanej Pinserii Mąka i Woda. Odpowiednia równowaga trzech rodzajów mąk oraz wysoka hydratacja sprawia, że Pinsa to wyjątkowo lekkostrawny wypiek.
Godzina wystąpienia:
– 14:00 – 16:00 (sobota 17.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Pinsa alla Romana
– Wyrabianie ciasta o hydracji 80%
– formowanie i wypiek Pinsy
– dobór składników
Domenico Galasso
„Jako włoski szef kuchni stawiam na najwyższą jakość oznaczającą się naturalnością i świeżością. W kuchni włoskiej nie idę na ustępstwa względem jakości składników, dodatków czy produktów.”
Godzina wystąpienia:
– 10:00 – 12:00 (niedziela 18.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Pizza Napoletana
– Wyrabianie ciasta
– Formowanie pizzy
– Wypiek
– Degustacja
Domenico Galasso
„Jako włoski szef kuchni stawiam na najwyższą jakość oznaczającą się naturalnością i świeżością. W kuchni włoskiej nie idę na ustępstwa względem jakości składników, dodatków czy produktów.”
Godzina wystąpienia:
– 10:00 – 12:00 (niedziela 18.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Pizza Napoletana
– Wyrabianie ciasta
– Formowanie pizzy
– Wypiek
– Degustacja
Pizza Dixit
Giuseppe A. D’Angelo jest autorem bloga Pizza DIXIT poświęconego rozpowszechnianiu kultury pizzy neapolitańskiej, która staje się coraz bardziej popularna w Europie i na świecie.
Godzina wystąpienia:
– 10:15 – 11:00 (sobota, 17.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Historia podróży po świecie w poszukiwaniu pizzy Napoletany
Filip Borowski
Ananas na pizzy? Nie ma problemu, jeśli się go dobrze wkomponuje. Znakomite ciasto stanowi znakomity nośnik dla nawet najbardziej niespodziewanych kompozycji smakowych i wizualnych, więc po co się ograniczać?
Godzina wystąpienia:
– 16:00 – 17:00 (sobota 17.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Skąd czerpać inspiracje na kompozycje
– Popularne składniki w niepopularnych połączeniach
– Praktyczne przykłady i wypiek
Filip Borowski
Ananas na pizzy? Nie ma problemu, jeśli się go dobrze wkomponuje. Znakomite ciasto stanowi znakomity nośnik dla nawet najbardziej niespodziewanych kompozycji smakowych i wizualnych, więc po co się ograniczać?
Godzina wystąpienia:
– 16:00 – 17:00 (sobota 17.10.2020)
Tematy wystąpienia:
– Skąd czerpać inspiracje na kompozycje
– Popularne składniki w niepopularnych połączeniach
– Praktyczne przykłady i wypiek
Historyczne Miejsce
Spotkanie odbędzie się Schronisku Młodzieżowym KOSS, w pieczołowicie odrestaurowanych dworskich budynkach przy zabytkowych murach 300 letniego dworu, w których w 2010 roku Fundacja im. Zofii Kossak utworzyła Centrum Kultury i Sztuki „Dwór Kossaków”.
Schronisko znajduje się w Górkach Wielkich (gmina Brenna), spokojnej podbeskidzkiej wsi, u wylotu urokliwej doliny Brennicy, górskiej rzeki pełnej pstrągów, miejsc do kąpieli i opalania się.
Cena Zawiera
- 2 noclegi (pokoje 2, 3, 4, 5, 7 osobowe z łazienką)
- wyżywienie (śniadanie oraz obiad)
- warsztaty z wypieku Pinsy alla Romana prowadzone przez Andrea Gancio
- warsztaty z wypieku Napoletany prowadzone przez Domenico Galasso z pizzerii Casa Mia
- ciekawe historie o podróżach w poszukiwaniu Pizzy Napoletany przez Pizza Dixit
- nietypowe połączenia składników – Filip Borowski
- wspólne przygotowanie ciasta i formowanie kulek
- wymiana wiedzy oraz doświadczenia (pytania oraz modyfikacja pieców)
- maseczki dla każdego uczestnika
- rękawiczki jednorazowe dla każdego uczestnika
- płyny dezynfekujące na terenie spotkania
Cena Biletu
400 zł
UWAGA!!!
Zanim zdecydujesz się na uczestnictwo w spotkaniu zapoznaj się z poniższymi plikami.
PRZECZYTAJ
PRZECZYTAJ
WYDRUKUJ
WYDRUKUJ